Saag tempeh
2 personen
25 min bereidingstijd
Ingrediënten
150-200g basmati rijst of 2 naanbroodjes
175g BUMI gebakken tempeh India
(Kokos)olie
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gram (ontdooide diepvries) spinazie
1 grote (vlees)tomaat
100 ml kokosmelk
1 el garam masala
1/2 el fijngesneden verse gember
1/2 tl komijnpoeder
1 el citroensap
zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit de wokpan met (kokos)olie en fruit de ui en knoflook aan. Bak na een paar minuten ook de garam masala, verse gember en komijnpoeder nog enkele minuten op laag vuur mee.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Voeg de (ontdooide diepvries) spinazie samen met de stukjes tomaat toe in de wok. Bak 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk, citroensap, zout en peper toe. Roer door elkaar en laat staan op laag vuur.
Kook de rijst of bak de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de blokjes tempeh toe aan de spinaziesaus en laat het geheel zachtjes sudderen, zodat alle smaken kunnen trekken. Als de saus te dik wordt voeg je een beetje water toe.
Niet kruidig genoeg? Voeg meer kruiden toe.
Serveer het gerecht met de rijst of naanbrood.