Biologisch tempeh assortiment
Tempeh is een traditioneel gefermenteerd soja-product uit Indonesië. Het wordt gemaakt door gekookte sojabonen te laten fermenteren met een mensvriendelijke schimmel, waardoor de bonen aan elkaar binden tot een stevige, compacte koek.
Tempeh heeft een nootachtige, aardse smaak en een stevige textuur. Het is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, vezels, waardoor het populair is bij vegetariërs en veganisten. Omdat tempeh goed smaken absorbeert, is het een veelzijdig ingrediënt!
Bio Ready to eat tempeh assortiment
Hoe kook ik ermee?
Tempeh lastig te bereiden? Deze niet, want wij hebben hem al voor je gemarineerd en gebakken. Je kunt de tempeh even verwarmen in de pan, of direct koud gebruiken in een salade of wrap. Eet smakelijk!
Deze klassieke receptuur leent zich voor vrijwel elk Aziatisch gerecht. Denk aan een Thaise curry of een roerbak met groente en noedels.
Ingrediënten: Tempeh 71% (SOJAbonen*, water, Rhizopus cultuur), zonnebloemolie*, SOJAsaus* (water,SOJAbonen*, TARWE*, zout), tomaat*, dadels*, gember* 2,9%, SESAMpasta* 2,7%, citroensap*, ui*, tomatenpuree*, kruiden*, specerijen*, zeezout, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*.
* van biologische teelt
Kan sporen van noten, ei, mosterd, selderij, lupine en melk bevatten.
Voedingswaarde per 100g
Energie: 298 Kcal (1245kJ) | Vetten: 20.1g | Waarvan verzadigd: 3.1g | Koolhydraten: 7.1g | Waarvan suikers: 4.2g | Eiwit: 19.4g | Zout: 1g | Vezels: 7.6g
De Indiaas gemarineerde tempeh maakt van elk Indiaas gerecht een feestje. Onze favoriet is een kruidige curry met rijst of naanbrood.
Ingrediënten: Tempeh 71 % (SOJAbonen*, water, Rhizopus cultuur), tomaat*, zonnebloemolie*, kokosmelk*, 3,8% (kokos*, water), gember*, rijststroop*, citroensap*, ui*, zeezout, kruiden*, specerijen*, kurkuma* 0,2 %, verdikkingsmiddel (guarpitmeel*).
*van biologische teelt
Kan sporen van gluten, ei, melk, noten, selderij, mosterd, sesam en lupine bevatten.
Voedingswaarde per 100g
Energie: 284 Kcal (1188kJ) | Vetten: 19.4g | Waarvan verzadigd: 3.5g | Koolhydraten: 6.1g | Waarvan suikers: 3g | Eiwit: 18.6g | Zout: 1g | Vezels: 7.4g
Ons bio vers tempeh assortiment
In onze zoektocht naar authentieke tempeh, wilden we ook een verse tempeh aanbieden. Op deze manier proef je tempeh in z’n puurste vorm, en kan iedereen ermee aan de slag in de keuken. Marineren geeft de tempeh extra diepgang, maar simpel gebakken met wat zout is onze tempeh ook heerlijk! Al de recepten op onze website kan je ook toepassen op onze verse tempeh, met een eigen keuze naar kruiding van de tempeh.
Ingrediënten: SOJAbonen*, water, 2% gekookte rijst*, appelazijn*,zetmeel*, Rhizopus cultuur. (*=biologische landbouw).
Kan sporen van gluten, noten, selderij en sesam bevatten
Voedingswaarde per 100g:
Energie: 174 Kcal (712kJ)| Vetten: 8g| Waarvan verzadigd: 1.1g| Koolhydraten: 13g| Waarvan suikers: 0g| Eiwit: 19g| Zout: 0g| Vezels: 5g
Ingrediënten: SOJAbonen*, water, appelazijn*, zetmeel*, Rhizopus
cultuur. (*=biologische landbouw).
Kan sporen van gluten, noten, selderij en sesam bevatten.
Voedingswaarde per 100g:
Energie: 179 Kcal (749kJ)| Vetten: 8g| Waarvan verzadigd: 1.1g| Koolhydraten: 12g| Waarvan suikers: 0g| Eiwit: 17.5g| Zout: 0g| Vezels: 5g
Conventioneel assortiment (niet bio)
Deze klassieke receptuur leent zich voor vrijwel elk Aziatisch gerecht. Denk aan een Thaise curry of een roerbak met groente en noedels.