Parelcouscous met geroosterde wortel en BUMI Natural Pulled Seitan
Aantal porties: 2
Ingrediënten
300 g wortels, het liefst nog met groen aan de bos
175 g BUMI Seitan Naturel
3 eetlepels olijfolie
1 eetl. komijnpoeder
1 eetl. korianderpoeder
200 g (volkoren) parelcouscous
100 ml sojayoghurt
3 eetl. tahin (indien je een hele stugge tahin hebt kan je deze een beetje aanlengen met water)
1 citroen, sap
1 teen knoflook
10 g dille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de wortels van de stronk, maar laat nog een beetje van het groen zitten. Meng de wortels met de BUMI Seitan Naturel, de olijfolie, het komijn- en korianderpoeder en breng op smaak met zout. Bak het geheel 25 minuten.
Kook de parelcouscous in het gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
Meng ondertussen de sojayoghurt met de tahin en het sap van de citroen. Rasp de knoflook boven het yoghurt-tahinsausje, roer door, proef en breng op smaak met zout.
Haal de blaadjes van de dille en hak deze fijn.
Giet de parelcouscous als deze gaar is af en roer de dille erdoor . Haal de wortel en seitan uit de oven en roer de seitan door de parelcouscous. Als het goed is heb je nog genoeg olie van de wortel en seitan om de parelcouscous aan te maken, voeg eventueel nog wat extra toe.
Verdeel de parelcouscous over 2 borden en serveer met de wortels en yoghurt-tahinsaus.