Bulgurbowl met geroosterde spruitjes en BUMI Indian tempeh

tempeh india-bulgur bowl-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingrediënten

300 g spruitjes

6 cm gember

4 tenen knoflook

3 eetl. olijfolie

1 theel. korianderzaad

zout

150 g bulgur

175 g BUMI Tempeh India

10 g platte peterselie

50 g granaatappelpitjes


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spruitjes doormidden, de gember in plakken en plet de knoflook met de zijkant van je mes (de schil kun je laten zitten). Meng de spruitjes met de gember, knoflook, olijfolie, korianderzaad en zout. Doe in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 minuten.

Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook de bulgur in circa 12 minuten gaar, of zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg na 10 minuten de BUMI Tempeh India toe aan de spruitjes en schep het geheel om. Bak nog circa 10 minuten.

Snijd intussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn. Giet de bulgur af en haal de spruitjes en tempeh uit de oven. 

Verwijder de knoflook en gember en schep de spruitjes en tempeh samen met de peterselie en granaatappelpitjes door de bulgur. 

Als het goed is komt er genoeg olie mee met de spruitjes en tempeh om de bulgur aan te maken, voeg anders nog een beetje extra toe. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en serveer.