Griekse salade met kalamata olijven en volkoren pita’s
Bereidingstijd: 15 min.
Porties: 2-3
Dieet: Vegan
Allergenen: gluten
Ingredienten:
Bumi Greek seitan: 1 verpakking
Komkommer: 1 stk.
Cherrytomaatjes: 200 gr.
Avocado: 0.5 stk.
Rode ui: 1 stk.
Knoflook: 2 teentjes
Knoflookpoeder: 0.5 tl.
Citroensap: 3 el.
Kalamata olijven: 4 el.
Verse peterselie: 4 takjes
Volkoren pitabroodjes: 2 stks.
Kokosyoghurt: 2 el.
Wat je nodig hebt:
Olijfolie
Peper en zout
Grote kom
Koekenpan
Klein kommetje
Bereiding:
1. Bak de volkoren pita’s.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pitabroodjes zoals vermeld staat op
de verpakking. Haal de pita’s uit de oven en snijd ze in vier of zes stukken. Je kunt er
ook voor kiezen om deze stap als laatste te doen. Dan zijn de pita’s nog lekker warm!
2. Was en snijd de groenten
Was de groenten. Snijd de komkommer in blokjes, de cherrytomaatjes door de helft,
de rode ui in dunne ringetjes en de avocado in blokjes of schijfjes. Doe alle groenten
in een grote kom en doe hier wat zwarte peper bij.
3. Bereid de seitan
Verhit wat olijfolie in een grote pan en doe hier de knoflook en seitan bij. Laat dit
voor ongeveer 5 minuten bakken tot de seitan gaar is en de knoflook doorbakken. Zet
het vuur wat lager en laat het even rusten.
4. Maak de dressing
Meng 3 eetlepels olijfolie, citroensap en wat kokosyoghurt in een klein kommetje.
Doe hier vervolgens wat knoflookpoeder, zout en zwarte peper bij. Meng alles nog een
keer door elkaar en verdeel de dressing over de groenten.
5. Voeg de andere ingrediënten toe
Als de dressing verdeeld is over de groenten, voeg je de bereide seitan en kalamata
olijven toe. Hak vervolgens ook nog wat verse peterselie en doe dit samen met de
seitan en kalamata olijven bij de groenten. Roer alles goed door elkaar en proef of je
nog wat extra citroensap, zout of peper nodig hebt.
6. Serveer!
Verdeel de salades over de borden en serveer ze met de volkoren pita’s. Aanvallen!