Indian tempeh bowl
2 personen
20 min bereidingstijd
Ingrediënten bowl:
175g BUMI tempeh
2 middelgrote zoete aardappels
1 kleine bloemkool
¾ el garam masala of kerrie kruiden
80g gewassen spinazie
Olijf- of kokosolie om te bakken
Ingrediënten dressing:
1 kleine rode biet (80g)
60g cashewnoten
1 el limoensap
1 el maple/agave siroop
¼ teentje knoflook
Snufje zout
Bereidingswijze
1 Doe voor de bloemkool een laagje water in een stoompan* en breng dit aan de kook.
2 Was de zoete aardappel en bloemkool. Snijd de zoete aardappel in kleine dobbelsteentjes en haal de roosjes van de bloemkool. Stoom de bloemkool in +/- 10 minuten gaar. Verhit de (kokos)olie in een koekenpan en bak de zoete aardappel +/- 15 minuten totdat deze gaar is. Schep regelmatig om.
3 Snijd ondertussen de biet in stukjes en meng deze samen met 60ml water en overige dressing ingrediënten met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
4 Laat de bloemkool uitdampen in een diep bord zodra deze gaar is en bestrooi met wat garam masala of kerriekruiden en peper en zout.
5 Bak op het laatst de tempeh een paar minuten mee met de zoete aardappel. Je kunt het door elkaar mengen of naast elkaar in de pan bakken.
6 Leg de spinazie in een bowl, voeg de overige ingrediënten toe en maak het geheel af met de dressing. Taste toe!
*Heb je geen stoompan? Kook de bloemkool dan in een laagje water in een normale pan.