Asian tempeh bowl

2 personen
20 min bereidingstijd

Ingrediënten bowl:

175g BUMI tempeh
1 kleine broccoli of Bimi
1 grote wortel
½ bosje radijsjes
½ limoen
100-150g bruine rijst noedels

Ingrediënten dressing:

3 el pindakaas
2 el Sojasaus
100ml kokosmelk
1 tl sambal
1 el sesamolie
¼ limoen uitgeknepen
1 cm verse gember


Bereidingswijze

1 Breng voor de noedels een pan met ruim water aan de kook. Doe een laagje water in een stoompan* en breng dit ook aan de kook.

2 Was de broccoli, wortel en radijsjes. Snijd de roosjes van de broccoli en de stam in dunne halve plakjes. Snijd de wortel in de lengte doormidden en in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Doe vervolgens de broccoli in de stoompan en zet de wortel en radijsjes opzij. Stoom de broccoli +/- 8 minuten, totdat deze gaar is en laat dan uitdampen in een diep bord.

3 Voeg ondertussen de rijstnoedels toe aan de pan met kokend water en kook deze volgens de instructies op de verpakking.

4 Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en voeg de tempeh toe. Bak een paar minuten en schep af en toe om.

5 Meng ondertussen alle dressing ingrediënten met een staafmixer of blender tot een glad geheel.

 6 Giet de noedels af en haal de tempeh van het vuur.

 7 Vul de bowls met wortel en radijs en knijp hier wat limoen over uit. Voeg de noedels en broccoli toe, verdeel de dressing en doe als laatste de tempeh erbij. Eet smakelijk!

*Heb je geen stoompan? Kook de broccoli dan in een laagje water in een normale pan.

Asian tempeh bowl.jpg