Butter no chicken
3 personen
10 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Ingrediënten:
175g BUMI seitan INDIAN
4 eetlepels olijf- of kokosolie
250g bloemkool
400ml kokosmelk
2 eetlepels garam masala kruiden
2 knoflookteentjes
1 rode ui
3cm gember
100ml tomatenpuree
150g snelkokende bruine rijst
Koriander (naar smaak)
Rode peper in ringetjes (naar smaak)
Benodigdheden:
Zout en peper
Grote bakpan / wok
Middelgrote sauspan
Bereidingswijze
1. Kook de rijst
Breng een liter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken en zet apart.
2. Maak de curry
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Schil en snijd de gember, knoflook en ui fijn. Verhit de olie in de bakpan/wok op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, gember, ui en knoflook toe. Roerbak voor 1 minuut. Voeg de bloemkool en seitan toe en roerbak voor 5 minuten totdat de bloemkool goudbruin is.
Voeg de tomatenpuree, kokosmelk een snufje zout toe en laat het 20 minuten zachtjes koken. Als je de tijd hebt kan je het 30 minuten langer laten pruttelen op laag vuur voor extra smaak.
4. serveer met rijst
Snijd de koriander fijn en serveer de rijst met curry en saus in een kom of op een bord met een beetje koriander en rode peper ringetjes.