Sandwich met BUMI Asian tempeh, spitskool en srirachamayo

Aantal porties: 2

Ingredienten:

100 ml vegan mayonaise

1 tot 2 eetlepels sriracha

1 limoen, rasp en sap

¼ spitskool

1 wortel

1 eetl. zonnebloemolie 

175 g BUMI Tempeh Azië

4 volkoren- of speltboterhammen

Bereiding:

1. Meng de mayonaise met de sriracha. Voeg eerst 1 eetlepel toe en eventueel nog wat meer als je van extra pittig houdt. Rasp de limoen boven de mayonaise en knijp het sap van ½ limoen erboven uit. Roer door en zet apart.

2. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen. Rasp de wortel op de grootste stand van de rasp.

3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de BUMI Tempeh Azië een paar minuten. 

4. Besmeer alle boterhammen met de srirachamayonaise. Beleg 2 boterhammen vervolgens met de spitskool, wortel en tempeh. Dek af met de laatste 2 boterhammen, snijd door en serveer.