Rijstbowl met sticky BUMI asian tempeh en sperziebonen

Aantal porties: 2

Ingredienten:

150 g pandanrijst

300 g sperziebonen

175 g BUMI Tempeh Azië

1 teen knoflook, gepeld

1 rode peper

3 cm gember, geschild

zonnebloemolie om in te bakken

2 eetl. ketjap manis
zout

gebakken uitjes om te serveren 

Bereiding:

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de rijst samen met 225 milliliter water en een snuf zout in een pannetje waar je het deksel van hebt. Breng aan de kook op hoog vuur, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Kook de rijst tot al het water is geabsorbeerd, circa 15 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten tot de rest van het eten klaar is.

2. Verwijder intussen de kontjes van de sperziebonen en snijd de bonen in hapklare stukken. Kook de sperziebonen circa 3 minuten, giet af en spoel af onder koud water zodat ze niet doorgaren.

3. Hak de knoflook, rode peper en gember fijn. Verhit 1 tot 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Fruit hierin de knoflook, rode peper en gember circa 1 minuut. Kijk uit dat de knoflook niet verbrandt.

4. Voeg de tempeh toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ketjap manis en de gekookte sperziebonen toe en laat het geheel 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen. 

5. Proef de saus en breng op smaak met zout. Verdeel de rijst over 2 kommen en schep het tempeh-sperziebonenmengsel erop. Serveer met de gebakken uitjes.