Indiase wrap met aubergine en BUMI Indian tempeh

tempeh india-wrap-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingredienten:

1 aubergine

olijfolie om in te bakken

1 ui, gepeld

2 tenen knoflook, gepeld

2 tomaten

1 eetl. garam masala (Als je geen garam masala bij de supermarkt kunt vinden, kun je ook een mix van koriander, komijn en kaneelpoeder gebruiken)

175 g BUMI Tempeh India

zout

10 g koriander

2 tortilla’s

Bereiding:

1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de aubergine in 5 tot 8 minuten goudbruin en gaar.

2. Snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.

3. Haal de aubergine uit de pan en zet apart. Giet net zoveel olie uit de pan dat er nog 1 tot 2 eetlepels in zitten. Fruit daarin de ui en knoflook op halfhoog vuur, circa 3 minuten. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en tempeh toe en bak 2 minuten mee. Doe de aubergine terug, breng op smaak met zout, draai het vuur uit en laat staan.

4. Bak in een andere koekenpan de tortilla’s circa 30 minuten per kant op hoog vuur, om ze op te warmen.

5. Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn en roer deze door het auberginemengsel. Schep het mengsel in de tortilla’s, rol op en serveer.