BUMI Natural Pulled Seitan teriyaki met sesamspinazie en rijst

saitan naturel-teriyaki-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingredienten:

150 g pandanrijst

400 g spinazie
zout

1 eetl. rijstazijn

3 eetl. mirin

2 eetl. sake

1 eetl. ahornsiroop

175 g seitan naturel

2 eetl. tahin

1 eetl. geroosterd sesamzaad

1 eetl. sojasaus

1 eetl. zonnebloemolie

175 g BUMI Seitan Naturel
1 bosui

Sake & mirin kopen bij de toko, je kunt ook kant-en-klare teriyaki saus kopen bij de supermarkt.

Bereiding:

1.     Doe de rijst samen met 225 milliliter water en een snuf zout in een pannetje waar je het deksel van hebt. Breng aan de kook op hoog vuur, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Kook de rijst tot al het water is geabsorbeerd, circa 15 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten tot de rest van het eten klaar is.

2.     Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 45 seconden. Doe dit eventueel in delen. Schep uit de pan in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan zodat de spinazie niet teveel gaart. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en laat in de zeef of het vergiet zitten tot je de spinaziesalade afmaakt,

3.     Meng voor de teriyakisaus de sake met 2 eetlepels mirin, 2 eetlepels sojasaus en de ahornsiroop.

4.     Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de BUMI Seitan Naturel een paar minuten. Voeg de terikayisaus toe en bak een paar minuten, tot het meeste vocht verdampt is en de seitan in een lekker kleverig sausje wordt gecoat.

5.     Snijd intussen de bosui in dunne ringen.

6.     Meng de spinazie met de tahin, 1 eetlepel mirin, de sojasaus en de sesamzaadjes. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout.

7.     Serveer de rijst over 2 kommen, schep de seitan en spinazie erop, garneer met bosui en serveer.