Noedels met spinazie-misopesto en BUMI Asian tempeh

Aantal porties: 2

Ingredienten:

50 g pijnboompitten

400 g spinazie

15 g basilicum

2 eetl. miso (miso is een goede vervanger voor Parmezaanse kaas, lekker umami.)

100 ml olijfolie
versgemalen zwarte peper

200 g noedels

1 eetlepel zonnebloemolie

175 g BUMI Tempeh Azië

1 eetl. geroosterd sesamzaad

Bereiding:

1. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Blijf constant roeren zodat ze niet aanbranden. Doe in een blender of in de beker van een staafmixer.

2. Hak 100 gram spinazie en de basilicum (inclusief de steeltjes) grof en doe samen met de miso en de olijfolie bij de pijnboompitten. Pureer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Miso is al vrij zout, dus proef eerst goed, het kan zijn dat je geen zout meer nodig hebt.

3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de rest van de spinazie circa 45 seconden. Doe dit eventueel in delen. Schep met een schuimspaan uit het water, doe in een zeef of vergiet en laat uitlekken.

4. Gebruik hetzelfde water om de noedels in de koken, zoals aangegeven op de verpakking.

5. Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de tempeh een paar minuten.

6. Giet de noedels af maar bewaar 100 milliliter van het kookvocht. Meng de noedels met de spinazie-misopesto en voeg beetje voor beetje een paar eetlepels kookwater toe, tot een mooie glanzende saus ontstaat die zich goed aan de pasta hecht. Het kan zijn dat je hiervoor niet al het kookwater nodig hebt.

7. Verdeel de noedels over de kommen, leg de tempeh en spinazie erop en garneer met het geroosterde sesamzaad.