Indiase curry met BUMI Indian seitan en geroosterde bloemkool
Aantal porties: 2
Ingredienten:
300 g bloemkoolroosjes
zonnebloemolie om in te bakken
zout
150 g basmatirijst
2 eetl. madras currypasta (Je kunt ook currypasta zelf maken door 3 cm gember, 2 tenen knoflook, 1 gele ui in een vijzel of staafmixer te malen met 1 theel. van elk: korianderpoeder, garam masala, chilipoeder, kaneel, kurkuma. Madras = beetje pittig.)
4 trostomaten
200 g kikkererwten uit blik
175 g BUMI Seitan India
10 g verse koriander
Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloemkoolroosjes met een paar eetlepels zonnebloemolie en breng op smaak met zout. Rooster de bloemkool in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
2. Doe ondertussen de rijst samen met 225 gram water en een snuf zout in een pannetje waar je een deksel van hebt. Breng aan de kook op hoog vuur, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Kook de rijst tot al het water is geabsorbeerd, circa 15 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten tot de rest van het eten klaar is.
3. Verhit ondertussen een paar eetlepels zonnebloemolie in een diepe koeken- of braadpan op halfhoog vuur. Fruit hierin de madras currypasta 3 tot 5 minuten, tot de olie verkleurt en alles heerlijk ruikt. Kijk uit dat de currypasta niet verbrandt. Blijf goed roeren en zet eventueel het vuur iets lager.
4. Snijd intussen de tomaten grof en pureer met een staafmixer of blender. Voeg toe aan de pan en roer door.
5. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder de kraan. Voeg de kikkererwten samen met de BUMI Seitan India toe aan de pan en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
6. Hak intussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Haal de bloemkool uit de oven en voeg toe aan de curry.
7. Verdeel de rijst over 2 kommen, schep de curry erop en strooi de koriander eroverheen.