Indian curry bowl with Pulled Seitan

Voor 2 personen
Bereidingstijd curry: 30 min
Bereidingstijds raita: 5 min

Ingredienten:
175g BUMI Indian Style Pulled Seitan
4 el olijf- of kokosolie
250g bloemkool (= 1/2 tot 1/4 bloemkool)
200g pompoen in blokjes gesneden
400 g kokosmelk
2 el garam- of kerry masala 
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 stuk gember (ten grootte van een duim)
100g tomatenpuree
150g bruine/volkoren rijst (snelkokend)
Garnering: paar takjes koriander en limoen

Optioneel (maar wel lekker!): vegan raita
¼ komkommer 
100g plantaardige kwark of griekse style yoghurt
½ teentje knoflook (fijn geperst)
½ el citroensap
1 takje koriander
1 takje munt
2 el limoensap
½ tl komijnzaad poeder
Olijfolie, peper en zout

Recept

  1. KOOK DE RIJST

    • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking

  2. START DE CURRY

    • Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Schil de knoflook, ui en gember. Snijd de ui in grove reepjes en de knoflook en gember fijn.

    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garam masala (of kerrie masala), ui, gember en knoflook toe. Bak voor 1 minuut en voeg dan de bloemkool en pompoen blokjes toe. Bak voor 5 minuten door en schep geregeld om.

  3. MAAK DE CURRY AF

    • Voeg de tomatenpuree, de kokosmelk en naar behoefte wat zout toe. Verhit de curry tot hij goed heet is, draai het vuur laag en laat 20 min doorstoven totdat de groente gaar zijn. TIP: Als je geen haast hebt laat je de curry nog een half uur langer staan zodat de smaken zich nog beter kunnen ontwikkelen.

  4. Optioneel: MAAK DE RAITA

    • Rasp de komkommer fijn en verzamel in een schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp de komkommer uit zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt.

    • Snij de koriander en muntblaadjes zo fijn mogelijk en meng deze met de kokosyoghurt, de knoflook en het sap van de limoen.

    • Voeg de komijnpoeder en komkommer toe en roer goed door elkaar.

  5. BAK DE SEITAN

    • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Bak de Indian Style Pulled seitan stukjes op middelhoog vuur in 5 min goudbruin en schep geregeld om.

  6. SERVEER

    • Snij de takjes koriander grof. Serveer de rijst in een kom, schep royaal de curry erbij en de seitan daar bovenop. Maak af met een flinke eetlepel raita en garneer met de koriander en een partje limoen.