BUMI’s Biologische Natural Tempeh

Leuk dat je onze Natural Tempeh gaat uitproberen! We geven je graag wat tips & tricks zodat je snel aan de slag kunt.

Mocht je het nog niet gehoord hebben: BUMI tempeh is gemaakt van duurzame lupinebonen; een eiwitrijke peulvrucht die volop in Europa groeit. Lupine geeft BUMI tempeh haar nootachtige, lichtzoete smaak. Het was liefde op het eerste hapje.

 
 

Verse tempeh verwerken en bewaren

Er gaat niets boven verse, ongepasteuriseerde tempeh. BUMI tempeh wordt direct na productie ingevroren om haar versheid te behouden. Wanneer je de tempeh ontdooit komt de fermentatie weer op gang. Daarom raden we aan om na ontdooien binnen 2 dagen te verwerken. Door de tempeh te verhitten stopt de fermentatie en is deze vervolgens nog een aantal dagen gekoeld houdbaar.

Je kunt de tempeh snel ontdooien en garen door deze 10 min te stomen. Of laat hem rustig ontdooien in de koeling.

 
 
 

Bereidingstips

Je kunt tempeh voor of na het bakken marineren. Het voordeel van eerst bakken is dat je de tempeh wat krokanter krijgt en de marinade niet aanbrandt tijdens het bakken.

Marineren na het bakken

 
 

1. Bak de tempeh licht krokant met pan of frituur. Frituren op een constante temperatuur zorgt ervoor dat de tempeh snel dicht- schroeit en relatief weinig vet opneemt.

2. Marineer de tempeh met je favo marinade. Je kunt ook droge kruiden gebruiken om de tempeh subtiel op smaak te brengen.

 
 

Marineren voor het bakken

Gemarineerde tempeh laat zich goed bakken in de oven; de marinade brandt op deze manier minder snel aan. We marineren de tempeh vaak een paar uur en bakken deze op 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

 
 
 
20190623-Bumi-W.Green-002.jpg